ACDCWEBTEXT joint meeting

Dear all,

In April, ACDC is organising a joint meeting with our Flemish neighbours at the University of Antwerp to discuss shared issues in the Dutch-Flemish region and how we might design discourse analytic studies around them. The symposium with be in the Dutch language, and, accordingly, so is the announcement below.

With our warm wishes,

Your ACDC conveners

ACDCWEBTEXT

Vlaams-Nederlandse Discoursanalyse ontmoeting

  • Datum: 20 april 2016, vanaf 10 uur
  • Plaats: ACP, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Beste ACDC volgers,

In april organiseert ACDC samen met het Antwerps Centrum voor Pragmatiek (ACP, UA) een dag-symposium in het kader van (Kritische) Discoursanalyse en -theorie in Vlaanderen en Nederland. ACDC-volgers zijn hierbij uitgenodigd om daaraan gratis deel te nemen. De bedoeling is om via deze weg ruimte te creeren voor een ontmoeting tussen onderzoekers en mensen in het veld om in discussie te treden over gedeelde Nederlandse en Vlaamse problematiek en de daarbij behorende Nederlandstalige discoursen. Dat zou ook tot samenwerkingsverbanden kunnen leiden. De voertaal is Nederlands.

Het symposium is opgebouwd rond vier debatten die focussen op vragen omtrent kritiek, democratie, populisme, migratie, racisme, discriminatie, culturalisering, economie, austeritiet en de zoektocht naar alternatieven. Ieder panel wordt ingeleid waarna er geruime tijd is voor discussie. Hierdoor kunnen vooral kritische onderzoeksstrategieen en andere relevante thema’s aan de orde komen. Er is een ochtend en een middagprogramma met lunch tussendoor en een optionele avondactiviteit. Je vindt hier [pdf] meer details over de opzet en het programma.

We zullen met een relatief kleine groep van ongeveer 25 mensen in gesprek gaan. Omdat het aantal deelnemers beperkt is zullen we een “first-come first-serve” selectie aanhouden.
Deelname is gratis.

Graag voor 15 maart opgeven, dan krijg je kort daarna bericht of er plaats is.

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op discoursanalyse.net. Als je daar al op aangemeld staat kun je direct naar http://davnl.discoursanalyse.net. Als je nog geen lid bent van dit netwerk moet je eerst via http://www.discoursanalyse.net een password aanvragen.

Of meldt je aan via de mail bij jan.zienkowski@uantwerpen.be

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag. We zien uit naar een levendig gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Bertie Kaal, Nicolina Montesano Montessori, Jef Verschueren en Jan Zienkowski
Namens ACDC en ACP

Advertisement
This entry was posted in Announcement, Conference / workshop, Events. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s